Daily

Interior contemporan: Eclectismul

[dropcaps style=’square1′ background_color=”]I[/dropcaps]

Interiorul spune povesti, este expresie a personalitatii  si totodata isi aduce contributia in viata celor care ii trec pragul; incarcat cu sensuri, participa la procesul de creatie, fie artistic, fie al personalitatii; sursa de inspiratie, taram al relaxarii sau energizant, in stransa legatura cu originalitatea si autenticitatea. Fara sa fie doar locul fizic, ales aleatoriu, al desfasurarii unei activitati productive sau recreationale,  interiorul este amprenta a personalitatii si unicitatii.

 

Eclectismul este o miscare caracterizata printr-o fuziune de stiluri si influente concentrate intr-un singur proiect.Termenul a fost se pare,utilizat pentru prima oara de catre Johan Joachim Winckelmann pentru a descrie o lucrare a lui Carracci, care imbina elemente clasice cu elemente renascentiste. In arhitectura si-a facut intrarea la sfarsitul secolului 19, ajungand in zilele noastre sa fie extrem de apreciat in design-ul de interior.

 

Departe de a fi o alaturare haotica de elemente, eclectismul urmareste o imbinare armonioasa si inteligenta, in vederea unui rezultat care sa exprime  autenticitate.  Fiind un tip de design dificil de abordat, deoarece cu usurinta se poate exagera, cunostintele solide de istorie a design-ului, precum si mult simt estetic sunt imperative pentru abordarea sa. Desi in principiu totul este permis,secretul este se pare, moderatia.

 

Designul eclectic spune povesti si te invita sa visezi, calatorind de-a lungul si de-a latul globului, in timpuri si spatii diverse. Europa sau Africa, anii ’70 sau curtea lui  Ludovic al 16lea?

Totul este posibil…

Related Posts

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *